23744227001 F85655fcd0 H

Verhoog de open rate van je nieuwsbrieven

Je hebt zorgvuldig emailadressen verzameld, maar ziet maandelijks de open rates van je nieuwsbrief dalen. Wat kan je er aan doen?

Te veel afbeeldingen

Oké, mensen worden getriggered door afbeeldingen, maar overdrijf hier zeker niet mee. Ten eerste is het niet zo makkelijk om goede afbeeldingen te vinden.

En: te veel afbeeldingen kunnen door e-mailprogramma’s als spammy aanzien worden.

Te lange e-mails

Zie je nieuwsbrief als een korte samenvatting van je blog of berichten op je website. Onze mailboxen worden nu al overspoeld. Hou de info dus kort en exclusief, makkelijk te digesteren en vertel niet te veel. Laat ze doorklikken naar je blog.

Te veel links

Ook te veel links, of onduidelijke links kunnen vragen oproepen bij je lezers. Hou het bij een link bij je artikel en zeg duidelijk wat er zich achter de link bevindt.

Geef wat zaken gratis weg

Zorg voor een pull strategie en niet push. Zorg dat ze hun geld bij jou willen besteden en niet omgekeerd. Heb het over amazing content en waarom ze moeten doorklikken, handig en hulpzaam.

Maak geen nieuwsbrief van een rss-feed

Je e-mails moeten zo exclusief mogelijk zijn, en niet een opgetrommeld lijstje van een rss-feed. Besteed dus wat extra aandacht aan de content in je nieuwsbrief of e-mail. Bovendien straft bijvoorbeeld het algoritme van Gmail nieuwsbrieven op basis van rss-feeds af, en belanden ze misschien helemaal niet meer in de inbox van je lezers.

Handige info in je nieuwsbrief

Tips, how-to’s en advies enkel voor blogberichten? Verwerk ze zeker in je nieuwsbrief. Maar hou het wel korter, e-mails worden gescand in de inbox

Zorg voor een persoonlijke connectie

Schrijf alsof je advies geeft aan een beste vriend. Schrijf niet voor een publiek maar voor één van je lezers. Ze gaan zich veel meer aangesproken voelen. Win hun vertrouwen, dan is dat op termijn goed voor je business.

Search