Elastic Search Logo

Elastic search – snelste zoekmachine voor je webshop of webproject

Niwzi Media Group kan voor u op uw website een zoekfunctie installeren met uitgebreidere complexe mogelijkheden aanpasbaar aan uw wensen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van Elastic Search.


Elasticsearch kan supersnel en slim zoeken in data die in je website staat, door deze op voorhand te indexeren. Ontwikkelaars kunnen Elasticsearch zo instellen dat het kan omgaan met onzekere data. Zo kun je zorgen dat de bezoeker van een website nog steeds relevante zoekresultaten krijgt, als hij een zoekterm verkeerd spelt. Bovendien is Elasticsearch – zoals de naam het zegt – een elastisch systeem. lees: schaalbaar. Er kan prioriteit in de zoekresultaten worden aangebracht. Het kan zijn dat bepaalde pagina’s belangrijker zijn dan anderen en daarop voorrang moeten krijgen. Dat kan perfect met Elasticsearch. Indien je binnen de zoekresultaten op eigenschappen moet kunnen filteren is elasticsearch ook ideaal. Stel, je zoekt op een webshop op ‘Wasmachine’, dan wil je het zoekresultaat wel kunnen filteren op eigenschappen als energie-klasse, trommelinhoud en type. Elasticsearch draait in een eigen omgeving op de server en bouwt daar zijn eigen database op. Daardoor zijn er synchronisaties nodig en kan het gebeuren dat de website veranderd is, maar de zoekresultaten nog niet. U kan zelf bepalen hoeveel en welke gegevens u op welke tijden wenst te synchroniseren.

Aarzel niet om Elasticsearch te laten installeren op uw website (gehost bij ons of niet). Contacteer ons voor meer info.

Search